Vänligen observera!

Hej! P.g.a. lite tekniskt trassel har min blogg bytt adress till krinolinaskok.blogspot.com - alltså precis som bloggen heter! Vänligen uppdatera ditt bokmärke och följ mig gärna på den nya adressen där jag bloggar vidare! Kram, Kattis

måndag 15 augusti 2011

Fäbodlunch på SlarsollasPeter Ågren och hans gäng på Valbostreet (www.valbostreet.se) hade under några dagar tagit över Slarsollas fäbod i Kungsgården och serverade god fäbodlunch med råvaror från Gästrikland. Potatisen hade de odlat själva.Vi åt fäbodtallrik med tre sorters kött, röror och marmelader de hade gjort själva. Vi var först, men efter en stund var där fullt med lunchgäster. Det största problemet var väl att getterna envisades med att försöka käka upp de fina påsarna med trattkantareller. Lille Pål, fyra år, känd från Valbostreets matlagningsfilmer på youtube, sprang omkring där och förmanade getterna.Sedan visade han oss att han hade bakfickor på jeansen. Han tyckte det var jättebra.
Slarsollas är ett sådant mysigt ställe. Jag gillar att åka dit en regnig dag, ha med mig en bok och sitta i hörnet inne på den svala, mörka logen och dricka kaffe, äta Anna-Karins bullar och läsa.
Hur hittar man dit? Åk till Kungsgården, sväng in mot Rosenlöfs tryckerimuseum, ta till hörgar direkt efter järnvägen och följ sedan skyltarna mot fäboden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar