Vänligen observera!

Hej! P.g.a. lite tekniskt trassel har min blogg bytt adress till krinolinaskok.blogspot.com - alltså precis som bloggen heter! Vänligen uppdatera ditt bokmärke och följ mig gärna på den nya adressen där jag bloggar vidare! Kram, Kattis

fredag 14 augusti 2009

Blåbärslikör från Hälsingland

Hälsingland ligger en varmt om hjärtat. Och blåbär med, så varför inte kombinera de två? Här är ett smarrigt likörrecept från det fantastiska landskap med alla de blånande bergen.

Blåbärslikör från Hälsingland

2 l blåbär
3 dl vatten
1/2 msk malen kanel
1/2 msk hela kryddnejlikor
rent brännvin efter smak

Rensa och skölj bären. Koka bär och kryddor på svag värme i 25 minuter. Sila av saften och häll tillbaka den i kastrullen. Tillsätt sockret och sjud i tio minuter. Låt det svalna och tillsätt brännvinet. Fyll likören på flaskor och lagra.

1 kommentar:

  1. hej :) hur mycket socker i likören? :)))

    SvaraRadera