Vänligen observera!

Hej! P.g.a. lite tekniskt trassel har min blogg bytt adress till krinolinaskok.blogspot.com - alltså precis som bloggen heter! Vänligen uppdatera ditt bokmärke och följ mig gärna på den nya adressen där jag bloggar vidare! Kram, Kattis

fredag 14 augusti 2009

Fiskpudding på gammalt hederligt vis


M har fått problem med njurarna. Han skall dra ned på salt, rött kött och kaffe. Vilket flyt att vi har en massa torsk i frysen. Ris skall också vara bra för folk med njurproblem. Jag kom på att jag kunde göra fiskpudding, precis som vi lagade den åt pensionärerna när jag jobbade i storkök långt tillbaka i forntiden. En totalt bortglömd och underskattad maträtt. Det var så gott så vi satt och stönad medan vi åt. Och man blev så där mysigt mätt så det var alldeles gosigt i magen. Receptet tog jag ur Rutiga Kokboken så klart, det gör jag alltid när det gäller husmanskost.
Fiskpudding med skirat smör
4 portioner
1 1/2 dl rundkornigt ris
3 dl vatten
6 dl mjölk
2 uppvispade ägg
5 dl kokt rensad fisk i bitar
1 tsk salt
1/2 krm kryddpeppar
1/2 krm vitpeppar
1 dl ströbröd
Koka riset tills nästan allt vattnet kokat in. Späd med mjölken och låt koka tills grynen är riktigt mjuka. Tillsätt äggen, fisken och kryddorna. Häll smeten i en smord ugnssäker form. Strö över litet ströbröd. Grädda i 225 grader i ca 45 minuter. Ät med skirat (smält och avskummat) smör med massor av nyplockad hackad dill i. Mycket gott.

1 kommentar:

  1. vilken fantastisk fiskpudding precis som man kommer ihåg att den ska vara. alla andra recept har långkornigt ris. men det ska ju vara som du har skrivit grötris. ska göra den till mat ikväll.

    SvaraRadera