Vänligen observera!

Hej! P.g.a. lite tekniskt trassel har min blogg bytt adress till krinolinaskok.blogspot.com - alltså precis som bloggen heter! Vänligen uppdatera ditt bokmärke och följ mig gärna på den nya adressen där jag bloggar vidare! Kram, Kattis

lördag 25 juli 2009

Krinolinas smarriga kyckling i kokosmjölk med kokos, päron och lime

Hittade på det här i går. Blev mycket smarrigt. Kommer plötsligt ihåg när jag bodde i Uppsala (student) och blev bjuden på gryta med kokosmjölk. Värdinnan hade letat i hela stan efter kokosmjölk, men det stod inte att uppbringa, så hon fick blötlägga kokos i vatten en dag i förväg i stället. Vilken tur att utvecklingen gått framåt på den punkten. Kokosmjölk är så himla gott, sött, mjukt och krämigt.

1 kilo kycklingfilé eller klubba
4 finhackade vitlöksklyftor
1 finhackad gul lök
100 g riven kokos
2 burkar kokosmjölk
2 stjälkar färskt citrongräs eller en burk inlagt
saft av två limefrukter
rivet skal av tre limefrukter
2 tsk farinsocker eller råsocker
salt
nymalen svartpeppar
2 mogna päron, skurna i bitar

Fräs kyckling, lök och vitlök i en stor, vid gryta. Tillsätt kokos och låt fräsa med några minuter. Rör ofta så att inte kokosen blir bränd. Häll över kokosmjölken. Tillsätt alla ingredienser utom päronbitarna och skal från den sista limefrukten. Banka på citrongrässtjälkarna så att smaken kommer bryts ut och låt dem koka med i grytan. Låt puttra i minst 20 minuter så att kycklingen blir klar och så att smaken rundar till sig. Smaka sedan av med salt, peppar och farinsocker. Lägg i päronbitarna när det är ett par minuter kvar av koktiden. Strax innan servering tar man upp citrongräset och river man över skalet från den sista limen. Har man citrongräs på burk kan man låta den ligga kvar i grytan.
Servera med ris, eller möjligen couscous. Vi tyckte det var gott med ruccola till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar