Frasig tomatpaj
4-6 personer
Deg: 150 g smör
3 1/2 dl vetemjöl
3 1/2 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
Fyllning:
6-8 färska (ekologiska!!!) tomater
2 gula lökar
matolja
3 msk tomatpuré
3 tsk färsk hackad rosmarin
2 tsk färsk hackad timjan
salt och svartpeppar
cirka 3 dl riven ost
Blanda ihop degen. Jag gör det alltid i matberedare, det går så lätt som trolleri (utom när man skall diska, förstås). Ställ degen kallt.
Sätt ugnen på 225 grader. Hacka tomaterna grovt. Hacka löken och fräs den mjuk med litet matolja. Lägg i tomathacket och rör ned tomatpuré, rosmarin och timjan och smaka av med salt och peppar. Låt koka tills det mesta av vätskan har försvunnit.
Sätt ugnen på 225 grader. Hacka tomaterna grovt. Hacka löken och fräs den mjuk med litet matolja. Lägg i tomathacket och rör ned tomatpuré, rosmarin och timjan och smaka av med salt och peppar. Låt koka tills det mesta av vätskan har försvunnit.
Kavla ut degen och klä en pajform med den. Grädda i 10 minuter.
Fyll pajdegen med hälften av osten, däröver tomatmassan och sist resten av osten. Grädda pajen i 10-15 minuter eller tills osten har fin färg.
Jag måste servera den med en krispig grönsallad, det är det enda som känns riktigt rätt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar