Vänligen observera!

Hej! P.g.a. lite tekniskt trassel har min blogg bytt adress till krinolinaskok.blogspot.com - alltså precis som bloggen heter! Vänligen uppdatera ditt bokmärke och följ mig gärna på den nya adressen där jag bloggar vidare! Kram, Kattis

tisdag 30 mars 2010

ISO-middag utan svält och späk


Man får fundera litet i början när man skall laga ISO-middag, men när man kommer in i det så är det lättare. Jag skall snart förklara vad man skall äta och inte. Metoden är främst till för viktminskning, men eftersom den går efter konceptet tallriksmodellen så förstår alla som är någorlunda bevandrade att det är av godo att alltid äta på det här viset, både för vikten , hälsan och för blodsockret. När man läser vad dietister säger om bantning så brukar det framgå att de alla är emot bantning, men att man bör äta enligt tallriksmodellen: 1/4 långsamma kolhydrater, 1/4 protein och halva tallriken med grönsaker. Jag lovar att det gör susen för orken, magen, allmänhälsan, you name it. Och man håller sig mätt utan problem, grönsaker innehåller ju en massa fibrer och en del nyttigt fett.
Den här söndagsmiddagen blev det:
- fläskkarré kryddad med rejält med rosmarin och stekt i olivolja.
- hasselbackspotatis och morätter ugnsbakade i blygsamt med olivolja och lätt saltade (då tar man bara 1/4 av tallriken med potatis så klart).
- små goda tomater ugnsgrillade med fetaost och tofu samt honungsglaserad lök.
- hummus (mmmmm, jättegott).
- kesella med örtkryddor och vitlök.
- vitkålssallad med blodapelsin skuren i bitar.
Vi vuxna tog då 1/4 tallrik med fläskkarré, 1/4 med potatis och sedan öste vi på med halva tallriken tomat, morot och vitkålssallad. Det fiffiga är att ungarna kan ta hur mycket de vill av allting, det är bra mat för alla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar