Ett annat recept för överblivna bananer. Hämtat ur boken Mat för alla sinnen av Natalie Hambro. Kanongott på rostat bröd, men kanske inte till frukost. Se upp med att äta för mycket innan du skall köra bil.
4-5 burkar
1 1/2 kilo bananer
1 kilo strösocker
2 1/2 dl vatten
2 stora citroner eller 3 limefrukter
ca 1/2 tsk malen kanel
1 1/4 dl rom
Skala och skiva bananerna. Förväll dem i kokande vatten i en minut. Låt dem rinna av. Koka en sockerlag på sockret och 2 1/2 dl vatten. Lägg i bananerna och koka i 25 minuter. Skala under tiden citronerna eller limefrukterna med potatisskalare och se till att det vita innerskalet blir kvar på frukten. Strimla skalet fint och förväll det i 2 minuter. Pressa frukterna och häll saften över bananerna tillsammans med skalet och kanelen. Låt tjockna i ytterligare 15 minuter. Rör om då och då. Lyft av värmen, häll i rommen, rör om väl och häll upp på burkar.
tisdag 6 oktober 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar