Vänligen observera!

Hej! P.g.a. lite tekniskt trassel har min blogg bytt adress till krinolinaskok.blogspot.com - alltså precis som bloggen heter! Vänligen uppdatera ditt bokmärke och följ mig gärna på den nya adressen där jag bloggar vidare! Kram, Kattis

tisdag 6 oktober 2009

Kreolsk sylt

Ett annat recept för överblivna bananer. Hämtat ur boken Mat för alla sinnen av Natalie Hambro. Kanongott på rostat bröd, men kanske inte till frukost. Se upp med att äta för mycket innan du skall köra bil.

4-5 burkar

1 1/2 kilo bananer
1 kilo strösocker
2 1/2 dl vatten
2 stora citroner eller 3 limefrukter
ca 1/2 tsk malen kanel
1 1/4 dl rom

Skala och skiva bananerna. Förväll dem i kokande vatten i en minut. Låt dem rinna av. Koka en sockerlag på sockret och 2 1/2 dl vatten. Lägg i bananerna och koka i 25 minuter. Skala under tiden citronerna eller limefrukterna med potatisskalare och se till att det vita innerskalet blir kvar på frukten. Strimla skalet fint och förväll det i 2 minuter. Pressa frukterna och häll saften över bananerna tillsammans med skalet och kanelen. Låt tjockna i ytterligare 15 minuter. Rör om då och då. Lyft av värmen, häll i rommen, rör om väl och häll upp på burkar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar