Vänligen observera!

Hej! P.g.a. lite tekniskt trassel har min blogg bytt adress till krinolinaskok.blogspot.com - alltså precis som bloggen heter! Vänligen uppdatera ditt bokmärke och följ mig gärna på den nya adressen där jag bloggar vidare! Kram, Kattis

lördag 2 oktober 2010

Äppeltosca

Deg:
150 g smör
3 1/2 dl vetemjöl
2 msk vatten

Fyllning:
4 rivna syrliga äpplen
2 msk strösocker
saft av 1/2 citron

Glasyr:
50 g smör
mandelflis
1/2 dl ströscker
1 msk tunn grädde
1 msk vetemjöl
rivet skal av en citron

1. Nyp ihop degen och kyl den.
2. Blanda rivna äpplen, socker och citronsaft.
3. Lägg alla ingredienser till glasyren utom citronen i en kastrull och smält under omrörning till en tjock smet.
4. Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut degen och klä en pajform. Lägg i äpplena och bred över glasyren smaksatt med citron. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter, dä-refter ytterligare 5-10 minuter med enbart undervärme. Serveras ljummen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar