Kolla in den, den är till nytta och glädje för dig också!
Fick en hälsning i går från Peter som skrev:
"Har du provat baka bröd med äpplen i?
Jag har även gjort vildjäst med rivna äpplen, honung, rörsocker och vatten. Tar en vecka ungefär".
"Har du provat baka bröd med äpplen i?
Jag har även gjort vildjäst med rivna äpplen, honung, rörsocker och vatten. Tar en vecka ungefär".
Här kommer Peters recept:
Peters lättbakade Äppelbröd
4 dl fiber havregryn
12 dl lantvete
1 dl hela linfrön
1 dl krossade linfrön
2 dl russin
2 dl valfria nötter
4 tsk bikarbonat
1 liter filmjölk
3 st äpplen, rivna
ett par msk honung (sirap funkar också)
1. Blanda torrvarorna. Tillsätt fil, rivet äpple och honung. Blanda noga.
2. Häll "degen" i 2 brödformar, 1,5 liters, smörade och bröade.
3. Grädda i 175°C i ca 75 minuter. Låt brödet svalna på galler.
Peters lättbakade Äppelbröd
4 dl fiber havregryn
12 dl lantvete
1 dl hela linfrön
1 dl krossade linfrön
2 dl russin
2 dl valfria nötter
4 tsk bikarbonat
1 liter filmjölk
3 st äpplen, rivna
ett par msk honung (sirap funkar också)
1. Blanda torrvarorna. Tillsätt fil, rivet äpple och honung. Blanda noga.
2. Häll "degen" i 2 brödformar, 1,5 liters, smörade och bröade.
3. Grädda i 175°C i ca 75 minuter. Låt brödet svalna på galler.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar