Gerds kycklingpaj
Pajskal:
3 dl vetemjöl
100 gram smör
ca 3 msk vatten
Blanda ihop och gör en deg. Man får prova sig fram när det gäller vattenmängden. Jag brukar köra den i matberedaren, det är så himla smidigt. Låt vila en halvtimme i kylen. Kavla ut och klä en pajform. Pricka med gaffel och säkra kanterna. Grädda i 200 grader i 10 min. Under tiden har man gjort fyllningen klar.
Fyllning:
Köttet från en grillad kyckling
200 gram skivad svamp
3 msk smör
3 msk mjöl
2 dl hönsbuljong ( gjord på en tärning)
1 dl vispgrädde
1 krm svartpeppar
1 dl riven ost
Fräs svampen i en panna. Rör ned mjölet. Späd med buljong och grädde. Koka 3-5 minuter. Lägg i kycklingen och krydda. Låt puttra en stund. Slå stuvningen i pajskalet. Strö över osten. Grädda i 225 grader i 20 minuter.
Mums
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar