Vänligen observera!

Hej! P.g.a. lite tekniskt trassel har min blogg bytt adress till krinolinaskok.blogspot.com - alltså precis som bloggen heter! Vänligen uppdatera ditt bokmärke och följ mig gärna på den nya adressen där jag bloggar vidare! Kram, Kattis

tisdag 16 februari 2010

Quinoagröt

Ett jättebra recept på quinoagröt som jag fick från Aftonbladet Kropp&Hälsa i söndags. Quinoa är väldigt proteinrikt, så det kan vara bra att få i sig det till frukost, så blir det mer mättande. Ofta är ju frukostar ganska proteinfattiga. Receptet var med i ett reportage om en detoxvecka i Algrave, så det har också en utrensande effekt.

Koka en del quinoa med två delar vatten. Till två vuxna behövs 2 dl quinoa och 4 dl vatten. Koka under lock i 10 minuter. Lägg i rivet äpple, banan, russin, gojibär, skivad banan, kanel eller ingefära och låt koka med. Servera med mjölk. Vi åt den till middag i dag med rivet äpple och gojibär samt en matsked honung.

På detoxveckan fick de tydligen quinoagröten serverad med litet yoghurt, nötter och honung, vilket verkade vara uppskattat. Så det kan man ju också prova.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar