Vänligen observera!

Hej! P.g.a. lite tekniskt trassel har min blogg bytt adress till krinolinaskok.blogspot.com - alltså precis som bloggen heter! Vänligen uppdatera ditt bokmärke och följ mig gärna på den nya adressen där jag bloggar vidare! Kram, Kattis

fredag 11 februari 2011

Little hot chocolate moussesÄr en äkta anglofil. Älskar engelska magasin och tidskrifter. De om yoga (finns en jättebra som heter bara "YOGA" som man mår bra av bara man öppnar), de om mat och de om heminredning i hus på landet eller vid kustremsan. Den här är jättebra: Country homes and interiors. Det här numret var det en chokladspecial i. Här kommer ett recept på små heta chokladmousser, little hot chocolate mousses:

8 portioner

5 ägg plus 3 äggulor
115 g strösocker (eller varför inte råsocker)
225 g finhackad mörk choklad (70% kakao)
200 g osaltat smör
75 g vetemjöl
50 g kakaopulver, plus lite extra att pudra över med
vispgrädde eller glass att servera till


1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Vispa ägg, äggulor och socker luftigt i en stor bunke.
3. Smält chokladen och smöret i vattenbad. Rör om. Ta bort från värmen. Häll i litet av ägg- och sockerblandningen och rör om tills det blandats ordentligt. Tillsätt resten och rör om ordentligt. Sikta ned mjölet och kakaopulvret i bunken och vänd ned dem försiktigt med en stor sked.
4. Smöra åtta ugnsfasta portionsformar och ställ på en plåt. Skeda i smeten så det nästan når upp till kanten. Grädda i ugnen i 10-12 minuter. De skall vara kladdiga inuti.
5. Dra med en kniv runt kanten på formarna och stjälp upp moussen på efterrättstallrikar eller assietter. Pudra över kakao och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar