Vänligen observera!

Hej! P.g.a. lite tekniskt trassel har min blogg bytt adress till krinolinaskok.blogspot.com - alltså precis som bloggen heter! Vänligen uppdatera ditt bokmärke och följ mig gärna på den nya adressen där jag bloggar vidare! Kram, Kattis

söndag 6 mars 2011

Recension av Viking lines Cinderella

Vi har varit på kryssning till Mariehamn i helgen. Otroligt avkopplande, det är som att vara i ett parallellt universum där man inte har några andra plikter än att äta, kolla in taxfreebutiken och passa lite olika tider för underhållning för barnen.

Utvärdering:
- Det är hopplöst att dricka te i de där små vita muggarna. De funkar för kaffe, men för te är de för små, och det blir ett återkommande irriationsmoment. Ett i-landsproblem förvisso, men ändå.
- Buffén: MUMMA! Jag som är laxälskare frossade i allehanda sorters lax. Och sill. Köttbullarna från Mamma Scan lämnade jag dock därhän.Gillar inte köpeköttbullar. Vi är väl bortskämda på älgfärs hemma.Jättegoda efterrätter, särskilt Tiramisun. Jag har inga bilder, för folk glodde så konstigt när jag försökte gå omkring och fotografera maten.Man vill ju inte verka skum i onödan.
- Jag älskar att äta frukostbuffé. Allt var jättegott, och bland påläggen minns jag särskilt nötpastramin. Men äggröran smakade rätt konstigt, som om någon hällt i Aromat eller någon annan smakförstärkare. Gott kaffe dock! Sjuåringen uppskattade att få gå och plocka själv och började dagen med Brieost och melon.
- Svindyrt att fika! Hu.
- Spaavdelningen: härligt! Tog en Badritual och en ansiktsrengöring med ansiktsmassage. Bara produkter från Kerstin Florian.Satt ensam i bastun och tittade ut på isen och klipporna som for förbi.

Det verkliga bottennappet: den s.k. räkmackan på vägkrogen utanför Tierp. Man häller inte bara vattnig yoghurt på en räkmacka, man tar åtminstone en tiondel majonnäs. Punkt slut. Det var skitäckligt. Överträffas (eller underträffas?)endast av Route 66 i Hudik, där jag när jag beställde bakad potatis med skagenröra fick en stor, skalad, kokt potatis med ögon och skinn och legymsallad med en brun hinna på. BLÄ!

Slutligen: tänk hur kul det kan bli när man skriver fel på skyltar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar