Vänligen observera!

Hej! P.g.a. lite tekniskt trassel har min blogg bytt adress till krinolinaskok.blogspot.com - alltså precis som bloggen heter! Vänligen uppdatera ditt bokmärke och följ mig gärna på den nya adressen där jag bloggar vidare! Kram, Kattis

söndag 30 januari 2011

Romargrytan till heders igen

Håller på att återupptäcka matlagning i lergryta. Det händer mig ungefär vart femte år. Nu var det min man och Per Morberg som fick mig dit igen (båda rediga kraftkarlar). Pröva du med. Man lägger den i blöt en halvtimme, sedan lägger man i kött, fisk, kyckling, grönsaker, lök, citroner, frukt, vad man vill. Man behöver inget fett, och det fastnar inte. Ställer in i ugnen, sätter på ugnen, och sedan klarar den sig själv. Det tar ett par timmar, men det blir väldigt gott, mycket saftigare än vanlig ugnsmat. Man kan göra allt möjligt i en lergryta, t.o.m. baka i den.

1 kommentar:

  1. Jag pratade just idag med min gubbe om LERGRYTANS värde !!!!!! Ska inhandla en genast...

    Reneé

    SvaraRadera