Vad gör Sarah Brown i dag? Sitter hon och säger "Vad var det jag sa?" nu när de flesta har fattat hur mycket socker, transfetter och för mycket salt ställer till med i västvärlden? Jag håller på att återupptäcka hennes kokböcker som kom på svenska ungefär vid mitten av 80-talet. Jättebra sidor i början av varje bok där det är bilder på alla goda, hälsosamma råvaror och det står vad de innehåller. Här kommer ett recept ur boken "Pasta, pizza och pannkakor".
Pastasnäckor i jordnötssmörsås
375 g pastasnäckor (fullkorn)
3 msk jordnötssmör (Coop har ett bra ekologiskt från Green Choice utan härdat fett)
1 msk jordnötsolja
25 g fullkornsmjöl
6 dl vatten
1 msk citronsaft
2 msk tomatpuré
2 tsk hackad färsk timjan
1 1/2 dl ananasjuice
1 msk shoyu (finns på asiatiska hyllan eller på hälskosten)
några droppar tabasco
1 dl hackad färsk persilja
Koka pastan i 10 minuter i 3 l småkokande vatten med litet citronsaft.
Gör såsen: Blanda jordnötssmör och olja i en kastrull. Rör ned mjölet och koka på svag värme i 3 minuter. Tillsätt vattnet i små portioner och låt koka upp, rör hela tiden. Tillsätt citronsaft, tomatpuré, timjan, ananasjuice, shoyu och tabasco. Smaka av. Låt koka upp och sjud i 5 minuter. Blanda pastan med såsen och strö över persilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar