Det här är ett recept som jag måste ha hittat i någon ålderstigen kokbok. Perfekt om man har lite överblivet bröd och för mycket äpplen. Det är inte så mycket socker i heller.
Äppelbubbert
4-6 personer
4 äpplen
4 skivor bröd av ljust mjöl
2 msk smör
Äggmjölk:
3 ägg
1 msk socker
1/2 tsk kanel
rivet skal av en citron
4 dl mjölk
Skär äpplena och brödet i småbitar, ungefär som sockerbitar. Stek först äpplena och sedan brödet i smöret. Blanda ned i en smord form, 20 cm i diameter. Vispa samman övriga ingredienser. Slå äggmjölken i formen. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i cirka 30 minuter. Serveras ljummen, eventuellt med litet gräddmjölk.
lördag 19 september 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar