Vänligen observera!

Hej! P.g.a. lite tekniskt trassel har min blogg bytt adress till krinolinaskok.blogspot.com - alltså precis som bloggen heter! Vänligen uppdatera ditt bokmärke och följ mig gärna på den nya adressen där jag bloggar vidare! Kram, Kattis

lördag 19 september 2009

Äppelbubbert

Det här är ett recept som jag måste ha hittat i någon ålderstigen kokbok. Perfekt om man har lite överblivet bröd och för mycket äpplen. Det är inte så mycket socker i heller.


Äppelbubbert

4-6 personer

4 äpplen
4 skivor bröd av ljust mjöl
2 msk smör

Äggmjölk:
3 ägg
1 msk socker
1/2 tsk kanel
rivet skal av en citron
4 dl mjölk

Skär äpplena och brödet i småbitar, ungefär som sockerbitar. Stek först äpplena och sedan brödet i smöret. Blanda ned i en smord form, 20 cm i diameter. Vispa samman övriga ingredienser. Slå äggmjölken i formen. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i cirka 30 minuter. Serveras ljummen, eventuellt med litet gräddmjölk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar