Vänligen observera!

Hej! P.g.a. lite tekniskt trassel har min blogg bytt adress till krinolinaskok.blogspot.com - alltså precis som bloggen heter! Vänligen uppdatera ditt bokmärke och följ mig gärna på den nya adressen där jag bloggar vidare! Kram, Kattis

fredag 4 september 2009

Grillade spett


Vi hade grillkväll en dag i slutet av sommaren. Jag skar stora fina bitar av norgetorsken och tog ett paket kammusslor och radade upp på spett. Rörde ihop en marinad av rapsolja, vitlök, röd chilifrukt och lime. Spetten fick ligga och dra i marinaden ett par timmar. Sedan grillade vi dem i några minuter och serverade med färskpotatis kryddad med litet limeskal. Vi hade ruccola och plocksallad till, för det var det som fanns i landet. För att utnyttja den mysiga glöden till fullo blev det även efterrätt på spett: marshmallows blandade med bitar av grönt päron. Marshmallows är sanslöst goda att grilla, men man får se upp så att de inte blir brända. Man kan inte lägga dem på den allra hetaste glöden.
Marinad till spett med fisk och musslor:
1 dl ekologisk och kallpressad rapsolja (kallpressad är viktigt eftersom alla supernyttiga ämnen fortfarande finns kvar i oljan då)
1 pressad eller riven vitlöksklyfta
1 finhackad chilifrukt (se till att dela den och skrapa ur kärnorna först)
saft och rivet skal av en limefrukt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar