Vänligen observera!

Hej! P.g.a. lite tekniskt trassel har min blogg bytt adress till krinolinaskok.blogspot.com - alltså precis som bloggen heter! Vänligen uppdatera ditt bokmärke och följ mig gärna på den nya adressen där jag bloggar vidare! Kram, Kattis

onsdag 2 september 2009

Intressant hemsida och blogg


Sanna Ehdin är läkare, immunolog och duktig på naturmedicin. Jag har hennes senaste kokbok, Sannas matbok - för den självläkande människan. I den finns mycket god mat som även är functional food, d.v.s. den gör en massa bra saker för kroppen och immunförsvaret. Sanna Ehdin har också en hemsida och en blogg som man kan kolla in. Där skriver hon om hälsa och mat. Mycket bra tips om hur man enkelt skaffar sig en god hälsa. Kolla in det på http://www.edhin.com/. Eftersom Sanna Ehdin är immunolog vet hon mycket om hur man håller sig fri från sjukdomar och inflammationer av olika slag. Här är hennes recept på en sallad man skall äta så ofta man kan för att hålla sig frisk hela hösten och vintern. Sanna Ehdin skriver: "Ät gärna litet varje dag för att hålla förkylningsvirus och bakterier borta".


Dr Ehdins dundersallad
8 portioner

1/2 vitkålshuvud
2 morötter
1 stor lök, röd eller gul
250 g spenat, färsk eller frusen
1 dl hasselnötter, rostade och hackade
pressad saft av en citron

Dressing:
4 vitlöksklyftor
1 1/2 dl olivolja (naturligtvis en bra, kallpressad olja)
1 ägg
1 tsk havssalt
1 tsk gurkmeja
1 tsk ingefära
1/4 tsk cayennepeppar

Strimla vitkålen fint i en matberedare eller med osthyvel. Riv morötterna fint tillsammans med löken. Blanda alltihop med spenat och hasselnötter. Pressa citronsaft över. Blanda dressingen genom att mixa vitlöksklyftorna med lite av olivoljan och knäck ägget i. Tillsätt litet olivolja i taget medan du mixar och det blir en majonnäsliknande röra. Tillsätt kryddorna och rör samman. Häll dressingen över grönsakerna i den skål som du skall servera salladen i. Täck över och ställ kallt - salladen blir saftigare när det fått stå ett dygn. Den håller sig fyra dagar i kylskåp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar