Vänligen observera!

Hej! P.g.a. lite tekniskt trassel har min blogg bytt adress till krinolinaskok.blogspot.com - alltså precis som bloggen heter! Vänligen uppdatera ditt bokmärke och följ mig gärna på den nya adressen där jag bloggar vidare! Kram, Kattis

söndag 19 april 2009

Droskmuffins


Lill-M ville baka muffins. Jag fick lov att hjälpa till litet. Dekorationerna var jag dock inte inblandad i. Vi använde en bakform för muffins vilket räddade dem från att flyta ut. I stället blev de hög och fina. Lill-M hade två olika glasyrer, en med florsocker och jordgubbar och en på smält choklad. Receptet kommer från Prinsessornas kokbok, en Disneyprodukt så klart. Den köpte jag på Rusta i något svagt ögonblick. Disney rekommenderar ingen hälsomat i den precis. "Massor av läckra recept!" betyder helt enkelt rejält med smör, socker och tonvis med färgämnen. Askungen hade nog blivit rätt lönnfet om hon hade använt den dagligen, och förlorat sin friska ansiktsfärg. Namnet på muffinsen antyder dock att hon kanske bara hann med att äta dem på vägen till och från balen, och som ni kanske minns gick det ganska fort hem i alla fall. Vi använder recepten ganska sparsamt, men det är kul att titta på alla fina prinsessbilder. Jag kände mig ganska lat i dag, så vi smälte smöret i stället för att jobba in det kallt i mjölet, och det gick alldeles utmärkt. Här är receptet. Det blir väldigt knapriga och goda muffins.
Droskmuffins
16 stycken
Du behöver:
16 bullformar och en muffinsbakplåt eller vanlig bakplåt
6 1/4 dl vetemjöl
2 1/2 dl socker
1 1/2 msk bakpulver
175 g smör i små bitar
2 ägg
1 1/2 dl mjölk
rivet skal av 1 citron och 1 apelsin
Garnering:
glasyr eller vispgrädde, godis eller tårtdekorationer
Gör så här:
- Sätt ugnen på 160 grader. Skrubba citronen och apelsinen och riv skalen. Vispa ihop ägg, mjölk och de rivna skalen i en liten skål.
- Blanda mjöl, socker, bakpulver och smör i en bunke. Arbeta in smöret i mjölblandningen med fingrarna till en smulig massa. Häll i ägg- och mjölkblandningen och rör om försiktigt. Fördela smeten i muffinsformarna. Det går nog bäst med två små skedar.
- Grädda muffinsen i cirka 30 minuter tills de är gyllenbruna och har rest sig. Ställ dem att svalna på galler och dekorera dem sedan.

2 kommentarer:

  1. Men va duktig hon är Lill-M:)
    Det här är nog en blivande konditor
    eller kock....helt rätt,man ska låta barnen
    vara med o hjälpa till i köket de vinner
    man mkt på.Tack för en super insirerande
    blogg,du får mig o våga prova lite nytt,kuuuul!!

    SvaraRadera
  2. Härligt inlägg, Lotta! Det är skitkul att få lite positiv respons. Det gick ju bra att göra inlägg. Du börjar bli en riktig hacker...K

    SvaraRadera