Vänligen observera!

Hej! P.g.a. lite tekniskt trassel har min blogg bytt adress till krinolinaskok.blogspot.com - alltså precis som bloggen heter! Vänligen uppdatera ditt bokmärke och följ mig gärna på den nya adressen där jag bloggar vidare! Kram, Kattis

fredag 13 mars 2009

Hasselbackspotatis


Sätt ugnen på 200 grader. Beräkna hur många potatisar du tror att det går åt. Skala dem och skär sedan skåror på tvären, ungefär med 5 mm mellanrum. Skårorna skall inte gå helt igenom potatisen. Om man lägger potatisen i en slev så blir det lättare att skära till ett lagom djup. Lägg potatisen i en smord form. Enligt originalreceptet skall man strö över ströbröd, men jag kör antingen med sesamfrö eller helt utan. Tiden i ugnen beror på hur stora potatisarna är, men ungefär en halvtimme får man nog beräkna. De skall vara så där gyllenbruna och knapriga. Man kan skala och skära potatisen i förväg, men då måste man lägga den i vatten så att den inte får bruna fläckar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar