Det kanske framgår att jag använder worchestershiresås en del. Faktum är att den är otroligt användbar. Den fyller ut och förhöjer smaken på grytor, röror, såser, salladsdressingar, lådor och allt möjligt. Den förstärker de övriga ingrediensernas egen smak. Den innehåller bland annat mörk sirap, socker, salt, ansjovis, lök, vitlök och tamarindextrakt. Dess rötter finns i det gamla brittiska imperiets indiska del, och den har tillverkats i England sedan någon gång på 1800-talet. Den innehåller inga konstgjorda färgämnen, smakämnen eller ingredienser. Det är ju bra. Den tillverkas "by appointment to Her Majesty the Queen". Man skall uttala den "woostershörsås", eftersom ortnamnet Worchestershire skall uttalas precis som Gloucester (Gloster) och andra sådana namn. Men det brukar vara svårt att köra med det på ICA.
måndag 16 mars 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar