Vänligen observera!

Hej! P.g.a. lite tekniskt trassel har min blogg bytt adress till krinolinaskok.blogspot.com - alltså precis som bloggen heter! Vänligen uppdatera ditt bokmärke och följ mig gärna på den nya adressen där jag bloggar vidare! Kram, Kattis

torsdag 5 mars 2009

Köpeägg


Vi har för det mesta höns, och då är de av en brun, relativt ospattig ras som heter Lohmann. De värper de mest underbara ägg, stora som hus och allt man bakar eller lagar av dem blir alldeles guldgult. Det är väldigt lyxigt att vara självförsörjande när det gäller ägg. Att hämta pinfärska i redet och baka en kaka av är en skön känsla. Vi hade besök av räven i höstas, och då blev vi av med alla hönsen utom två. Nu måste vi köpa ägg på affären innan vi kan börja om med en ny kull i sommar. Det är inte roligt. De är jättesmå och har en helt annan färg och konsistens. Egna ägg får vi inte igen förrän till jul någon gång. Jag längtar!

2 kommentarer:

  1. Men gud! Det där blodbadet hade jag inte hört något om! Rävar är ju mitt favoritdjur, så det här blev ju lite jobbigt för mig... Hoppas dina nya hönor kommer att värpa lika bra ägg som de gamla!

    SvaraRadera
  2. Nu har de två som är kvar börjat värpa igen! Hurra!

    SvaraRadera