Den här pajen hittades på i all hast inför ett matreportage i Arbetarbladet. Lyckligtvis blev den god.
Pajdeg: 3 dl vetemjöl
100 g smör
3 msk kallt vatten
Detta finfördelas i en skål eller i en matberedare. Degen får vila minst en halvtimme, sedan kavlas den ut och läggs i en pajform. Pajskalet gräddas i 200 grader i fem minuter.
Fyllning (blandas i en skål): 3-4 skivade bananer
3 msk vetemjöl
1 dl socker
1 dl grädde
2 msk kanel
2 msk kardemumma
1 msk vaniljsocker
om möjligt litet riktig vanilj
1 msk amaretto eller hasselnötslikör
Fyllningen hälls i pajskalet. Pajen dekoreras med nötter eller frön, vi använde pinjenötter och solrosfrön. Gräddas i 200 grader i 30 minuter. Serveras ljummen med löst vispad grädde eller vaniljglass.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Yes!
SvaraRaderaDet här receptet har jag tappat bort, så perfekt att det kom här!
Vilken bra och intressant blogg du startat! Längtar efter att höra mer om dina bak- och matlagningsäventyr!